Agenda en nieuws

Van Helsdingenprijsvraag 2022: 1 september deadline inzendingen

De Van Helsdingenprijs kennen wij toe aan het beste werk - boek, artikel(en) of manuscript - op het grensgebied van psychiatrie en filosofie. Dit jaar is er weer een nieuwe Van Helsdingenprijsvraag, op 1 september 2022 is de deadline voor inzenders. Iedereen die iets geschreven heeft op het grensvlak van psychiatrie en filosofie kan meedoen (inschrijfgeld is 15 euro) en krijgt het boek 'Impressies uit het grensgebied van psychiatrie en filosofie' met acht essays van deelnemers aan de vorige prijsvraag, thuisgestuurd. Voor de prijs stelt de Stichting 10.000 euro beschikbaar. Meer informatie over de prijsvraag is hier te vinden

Voor iedereen die ge├»nteresseerd is in een psychosociale, feministische benadering van psychose tijdens en na de zwangerschap: op vrijdagmiddag 13 mei - in de internationale 'maternal mental health' maand - organiseert de werkgroep 'Te Gekke Moeders' in samenwerking met de Stichting Psychiatrie en Filosofie een webinar met de Amerikaanse spreker Marie Brown. Dr. Marie Brown is klinisch psycholoog, voormalig vice-voorzitter van ISPS US, en medeoprichter van Hearing Voices Network NYC.  Meer informatie over deze webinar (en ook een abstract van de lezing van Marie Brown zelf) vindt u hier.

Jasper Feyaerts and Rob Sips are working on a special issue in Philosophical Psychology which will be dedicated to the subject(s) of the international conference Too mad to be true (more information about the conference, see here). 


The call for papers and the themes of the issue are now available online (manuscript deadline 30 June 2022).