Het cursusinstituut Centre Erasme biedt denkvakanties aan, waarvan sommige op het grensgebied van psychiatrie en filosofie betrekking hebben. Als u lid bent van de donateursclub van de Stichting psychiatrie en filosofie, kunt u aan deze denkvakanties met 10% korting (dat is, 75 euro) deelnemen.  Het betreft de volgende twee cursussen:

WAT IS WAANZIN – prof. dr. Paul Moyaert
cursus.
16-7-2017 tot 22-7-2017, St. Etienne-des-sorts (Provence, Zuid-Frankrijk)
In deze cursus volgen we de problematiek van waanzin en schizofrenie. Vanuit de psychoanalytische traditie formuleert Moyaert een benadering van wat deze aandoeningen zijn. Hiermee levert hij een kritiek op de DSM classificatie. Een niet alledaagse interpretatie van waanzin en schizofrenie. Zeer geschikt voor iedereen die vanuit filosofie reflectie zoekt op de praktijk van de psychiatrie. Meer informatie:  
http://www.centre-erasme.nl/cursus/17-4/

Kosten: € 675,00 voor donateurs van de Stichting psychiatrie en filosofie (overnachting, cursus, volpension)

DE DROOMDUIDING LEZEN – prof. dr. Ruud Welten
cursus.
20-8-2017 tot 26-8-2017, St. Etienne-des-sorts (Provence, Zuid-Frankrijk)
In deze cursus bestudeert u een week lang zeer grondig de Droomduiding van Freud. Onder leiding van hoogleraar filosofie Ruud Welten krijgt u handvatten om dit beroemde maar ingewikkelde werk tot u te nemen. Speciale aandacht is er voor de grote gevolgen die dit werk heeft gehad voor de filosofie. Met de cursus zult u uitstekend in staat zijn om dwarsverbanden tussen psychiatrie en filosofie te leggen. Meer informatie: http://www.centre-erasme.nl/cursus/17-9/

Kosten: € 675,00  voor donateurs van de Stichting psychiatrie en filosofie (overnachting, cursus, volpension)

Indien u van de korting gebruik wilt maken, neemt u dan contact op met het Centre Erasme.