Waanzin

Too mad to be true II - The promises and perils of the first-person perspective

In navolging op de goedbezochte internationale conferentie Too mad to be true in 2022 in Gent (zie hier), vond op 27 en 28 mei 2023 een tweede editie van deze conferentie plaats, eveneens in Gent, met als thema 'The promises and perils of the first-person perspective'. Ook deze conferentie was een groot succes. Meer informatie kunt u hier vinden (in English).

P.C. Kuiperwebinars over wanen

Op 27 november 2020 en op 26 maart 2021 hielden wij twee webinars over wanen: "Wanen voorbij overtuigingen" en "Wanen en mystiek". De video's en teksten van deze beide webinars kunt u hier bekijken.

Too mad to be true

Op 23 en 24 september  2021 was de internationale conferentie Too mad to be true in Gent over filosofie en waanzin. Meer informatie hierover en de presentaties van de zes keynote speakers kunt u via deze link bekijken (in English)

Moeder op drift. Postpartumpsychose anders benaderd

Er is veel aandacht voor het neurobiologisch definiëren van een kraambedpsychose. Door deze evidence based benadering verdwijnt de persoon echter soms uit beeld. Wat dan als gevolg heeft dat existentiële vragen niet aan bod komen en de link met omstandigheden, trauma’s en conflicten, en de verbinding met jezelf en anderen onderbelicht blijft. De werkgroep 'Te gekke moeders' organiseert i.s.m. de Stichting Psychiatrie en Filosofie bijeenkomsten over dit onderwerp, zie hier