Webinars

Webinar met Marie Brown

Op 13 mei 2022 organiseerde de werkgroep 'Te Gekke Moeders' in samenwerking met de Stichting Psychiatrie en Filosofie een webinar met de Amerikaanse spreker Marie Brown, over een psychosociale, feministische benadering van psychose tijdens en na de zwangerschap. Meer informatie en de link naar het webinar vindt u hier.


Webinars over de geschiedenis van de psychiatrie

In november 2021 organiseerden we twee webinars met de Amerikaanse sprekers Andrew Scull en Owen Whooley over de geschiedenis van de psychiatrie. Bedoeld voor psychiaters, psychologen en voor iedereen die ge├»nteresseerd is in de filosofische reflectie op de geschiedenis en de maatschappelijke context van de psychiatrie. Klik hier voor meer informatie en de webinars en de webinars zelf (in English).

Webinar: moeder op drift - postpartumpsychose anders benaderd

Op 28 mei 2021 hebben Cynthia Dorrestijn, Alke Haarsma-Wisselink en Monique de Koning in samenwerking met de ISPS en de Stichting Psychiatrie en Filosofie het webinar 'Moeder op Drift - Postpartumpsychose anders benaderd' georganiseerd. Meer informatie over de inhoud van het webinar en de links naar de opnames, zie hier.

(Beeld: Cynthia Dorrestijn, De Paarse Aureool, 1996)


P.C. Kuiperwebinars over wanen

Op 27 november 2020 en op 26 maart 2021 hielden wij twee webinars over wanen: "Wanen voorbij overtuigingen" en "Wanen en mystiek". De video's en teksten van deze beide webinars kunt u hier bekijken.