Webinars t.g.v. 150-jarig bestaan NVvP

Dit jaar viert de Nederlandse Vereniging voor Psychiatrie haar 150-jarig bestaan. Dit luiden zij officieel in met een jubileumdag op 17 november, zie hier. Ook de Stichting Psychiatrie en Filosofie organiseert ter gelegenheid van dit jubileum twee webinars (op 18 en 24 november) met prominente sprekers: Andrew Scull en Owen Whooley. De gespreksleider van beide webinars is Alan Ralston, psychiater en filosoof en medisch hoofd zorglijn acute en intensieve psychiatrie aan het UMC Utrecht. 

Voor wie?
Deze webinars zijn bedoeld voor psychiaters, psychologen en voor iedereen die geïnteresseerd is in de filosofische reflectie op de geschiedenis en maatschappelijke context van de psychiatrie.

Webinar donderdagavond 18 november: Andrew Scull
Andrew T. Scull, emeritus hoogleraar Sociologie en Wetenschapsstudies aan de Universiteit van Californië San Diego,  is een socioloog wiens onderzoek is gericht op de sociale geschiedenis van de geneeskunde en in het bijzonder de psychiatrie. Hij is o.a. auteur van de boeken 'Madhouse: A Tragic Tale of Megalomania' en 'Modern Medicine en Madness in Civilization: A Cultural History of Insanity'.

Webinar woensdagavond 24 november: Owen Whooley
Owen Whooley is associate professor in de sociologie bij de University of New Mexico en bekend van zijn boek 'On the Heels of Ignorance: Psychiatry and the Politics of Not Knowing'. 

Meer informatie en aanmelding
De webinars kosten elk 10 euro. Accreditatie wordt aangevraagd bij de Nederlandse Vereniging voor Psychiatrie. U kunt zich aanmelden voor één of beide webinars via ons ticketkantoor, zie hier


Meer inhoudelijke informatie over deze webinars volgt spoedig. Met vragen kunt u mailen naar info@psychiatrieenfilosofie.nl